وفاء رئيسة قسم "ســت البيـــت "
عدد المساهمات : 85 نقاط : 193 تاريخ التسجيل : 25/04/2010 الموقع : saleem.hooxs.com
| موضوع: البقلاوه الأربعاء يونيو 02, 2010 11:25 pm | |
| البقـــــــلاوة----------------------------
المقادير
1000جم دقيق ابيض منخول جيدا 1بيضة 1ملعقة زيت 400جم ماء للعجين دقيق نشا لزوم الفرد سمن بلدى مكسرات حشب الرغبة بندق مكسر اربع او فسدق مكسر للحشو التحضير
يتم العجن حتى يصبح العجين شديد القوام وتترك لمدة ساعة وهى مغطاه بقطعة من القماش وبعدويقطع العجين الى 8قطع ثمانية فقط وتفرد كل قطعة باليد وترش عليها نشا وتوضع كل واحد فوق الاخرى اى 8 طبقات عجين وبينهم النشا وبعد يبدا الفرد بالعصاه الخاصة بفرد البقلاوة وهى عصاه قطر 5سم وطول 100سم ويفرد العجين الى قطر 30سم ثم نبدا فى ان نفصل اقراص العجين المفرودة على العصاه واحدة تالى الاخرى وهذا لتنظيف النشا الموجود بداخل العجين بفرشة جافة ووضع غيره بالمنخل الحرير ثم يوضع اقراص العجين فوق بعضها ولاتنس رش النشا بينهم ويتم الفرد مرة اخرى حتى تكون الاقراص رقيقة جيدا مثل سمك الورق العادى او اقل سمك وبعد يقطع العجين الى اى اشكال مرغوب فيها وحشوها بالمكسرات المحببة الينا ويوضع فى صينية ويصب عليها السمن حتى تغطى نصف العجين ويتم الطهى فى فرن هادى جدا جدا لمدة 45دقيقة وبعد يصفى السمن الزائد ويضاف اليها الشربات مقادير عمل الشربات
1000جم سكر 500جم ماء عصير ليمونة واحدة
| |
|
سليم عبد الباسط سليم مـديـر الـمـنـتـدي
عدد المساهمات : 473 نقاط : 1073 تاريخ التسجيل : 09/04/2010 العمر : 42 الموقع : https://saleem.hooxs.com
| موضوع: رد: البقلاوه الخميس يونيو 03, 2010 12:00 am | |
| بجد برافو عليكي يا وفاء هايله وشاطره ربنا يكرمك ويزيدك شكرا جزيلا
| |
|
وفاء رئيسة قسم "ســت البيـــت "
عدد المساهمات : 85 نقاط : 193 تاريخ التسجيل : 25/04/2010 الموقع : saleem.hooxs.com
| موضوع: رد: البقلاوه الخميس يونيو 03, 2010 12:55 am | |
| انا اللي بشكرك لانك انت اللي اتحت لي الفرصه في المنتدي وبشكرك علي متابعه اكلاتي ويا رب تنال اعجابك واعجاب كل الاعضاء شكر استاذ سليم | |
|